De Nieuwe Boekhandel start benefietactie voor aardbevingsslachtoffers (27 mei 2023, Amsterdam)

23 mei 2023

In februari werden Turkije en Syrië getroffen door een afgrijselijke aardbeving. De ramp is inmiddels van de voorpagina’s verdwenen, maar de nood is nog steeds hoog.

Op zaterdag 27 mei gaat daarom een benefietactie van start in De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam. De komende maand verkoopt de boekhandel vertaalde literatuur uit Syrië en Turkije, boeken die belangeloos ter beschikking zijn gesteld. De opbrengst uit de verkoop gaat naar organisaties die hulp verlenen aan de slachtoffers van de aardbeving.

Zaterdagmiddag om 16.00 uur geeft stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki het startsein voor de actie. Djûke Poppinga, vertaalster Arabisch, en ik lezen voor uit enkele vertalingen, en er is muziek door Ammar Taher.

Iedereen is van harte uitgenodigd. Later deze maand bij de boekhandel langsgaan kan natuurlijk ook. De actie loopt tot en met vrijdag 30 juni 2023.

Plaats:
De Nieuwe Boekhandel
Bos en Lommerweg 227
1055 DT  AMSTERDAM

Voor meer informatie over de actie en het programma, klik hier.

Website van Hanneke van der Heijden, literair vertaler – over de literaire wereld in Turkije, over vertalen, en met fragmenten gepubliceerde en ongepubliceerde vertalingen uit het Turks.

WOORDENWOLK